luahan hati :D





ya ALLAH .
teguhkanlah imanku hanya padaMu !
peliharalha rasa rinduku hanya pada kekasihMU .
dan janganlah kau cemarkan rasa kasih dan sayangku
yang hanya pada Mama , Abah dan adeQ2 .

teman setia =D

Thursday, 31 March 2016

Harta ke 3

Bila cerita pasal harta ketiga mula lah org akan cakap " amboi, banyak nyaaaa harta. Sampai dah ada 3harta." pleaseee lah wehhh. harta sikit je. Tak bawak masuk kubur pun. Sekada suka suka je. Suka suka pemenda lh pulak kalau dah hampir > 50% gaji hanya untuk hutang. Itu mujur 50 percent.

50 % tu termasuk rumah plus kereta taw wehh. tapi untuk 10tahun je. Alhamdulillah diberi rezeki tambahan ni. Setidaknya tak susah dah lepas ni. Dah ada tempat berteduh kalau dihalau. Ada benda untuk di defend andai berlaku apa apa. Bahaya wehhh. Thanksss mama sebab realisasikan impian i. Mama memang the best cenggitu. Sayang mama abah. Anak awak sorg ni memang cerewet sikit. Macam macam lh si suhaina nihhh. Sabar je perangai macam ni. Why terkejar kejar sangat nak sangat beli rumah. Rumah lelong je wehhh. Slow slow lhhh. After 10 tahun dah freee dari segala hutang piutang






Assalamualaikum semua. Salam 1 malaysia. Salam sejahtera.

 Apa khabar readerrr? wats interesting today? Lets share with me :) Lets guess what i want to share for this time?

okay lahhh. Alhamdulillah syukur nikmat ALLAh beri kepada ku. Alhamdulillah dah selamat setahun as a staff nurse. Alot of experience. Experience dari pesakit. Experiance bekerja sendiri. Selalu je sebenarnya tanya mama, "mama, bosan lah keje deng
an mak mak orang. Doramg ni suka nak benda semua perfect kadang kita sendiri tak mampu nak perfect. Standard lah kan anak dara macam along ni kadang buat keje ada yang terlepas pandang. Masalah sangat kalau semua kerja along tak settlekan". Then mama reply, " Long, cuba senaraikan kerj aapa yang tak kerja dengan mak orang. Semua kerja memang akan ada mak orang. Terima jelahh.

Huaaaaaa. Nangis teruk sangat bae. Tapi hari ke hari adapt slow slow. Try amik hati dorang slow slow. ALhamdulillah sekrg ada sesetengah je lagi. Tapi masih berusaha. Try untuk tak buat itu kakak marah dengan aku. Try avoid doc  marah dengan aku. Siap susun ayat kotsebelum nak inform dorang case. Newayyyy, alhamdulillah sekali lagi sebab dah tolak setahun untuk tunggu hari bersara....




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...